فرایند ساخت ویلا تقریبا مشابه ساخت خانه است، اما وقتی صحبت از ویلا میشود معمولا تصاویری از سازههای لوکس با زیبایی خیره کننده به ذهن میآید. این به معنی است که در نهایت هزینه ساخت ویلا بیشتر از خانهی معمولی است. ویلاها معمولاً بزرگتر از چیزی هستند که افراد از یک خانه معمولی در نظر دارند. در ساخت ویلا از مصالح و متریال بسیار باکیفیت و عموماً گران قیمت استفاده میشود، که همین عاملی است برای بالا بردن هزینه ساخت ویلا. برای بسیاری از افراد، ویلا خانهی رویاییشان محسوب میشود و برای ساخت آن بسیار هیجان زده هستند.
زمانی که تصمیم به ساخت ویلا میگیرید، باید از قبل میزان هزینهای که میخواهید بکنید را مشخص کنید. نه تنها برای ساخت ویلا باید سرمایهای کنار بگذارید، بلکه هزینههای دیگری همچون خرید زمین، استخدام معماران و مهندسان، دستمزد نیروی انسانی و دیگر هزینههای جانبی را نیز در نظر بگیرید.
در این نوشته ما تمام هزینههای ساخت ویلا را با جزئیات بررسی خواهیم کرد تا در نهایت بتوانید تخمینی از هزینه ساخت ویلا برای خود داشته باشید.
هزینه ساخت ویلا شامل چه مواردی میشود؟
برای محاسبه هزینه ساخت ویلا باید این نکته را در نظر داشت که این هزینهها فقط شامل مواردی که مربوط به ساخت و ساز است نمیشود و هزینههای جانبی دیگر نیز باید در نظر گرفته شوند. این موارد شامل: هزینه طراحی ویلا، هزینه فینیشینگ آشپزخانه، کف و دیوارها، ساخت محوطه (باغ، استخر،..) و … میشوند.
هزینههای واقعی ساخت ویلا
هزینه نهایی ساخت ویلا شامل تمام موارد و جزئیات ساخت از ابتدا تا پایان کار است. اما در نهایت مقدار هزینهای که در پایان کار پرداخت میکنید ممکن است بیشتر از مقدار توافق شده با شرکت سازنده باشد و دلیل اصلی این مسئله هم به علت اضافه شدن جزئیات بیشتر به پروژه، خواستههای بیشتر کارفرما و موارد پیش بینی نشده است.
بسیاری از کسانی که قصد ساخت ویلا را دارند میخواهد از ابتدا تمام هزینههای لازم را بدانند. افرا میخواهند از تمام جزئیات کار با خبر باشند و طبق آنچه توافق شده است پروژه پیش برود. در نهایت هدف این است از متحمل شدن هزینههای اضافی جلوگیری شود و حق هم کاملاً با مشتری است، چرا که خود هزینه ساخت ویلا به تنهایی برایش میتواند سنگین باشد.
بنابراین قبل از امضا کردن هر نوع توافقی از شرکت سازنده بخواهید که تمام جوانب کار را ذکر کند، تا متحمل ضرر و زیانی نشوید.
گزینههای نامحدود
ویلاها انواع و طرحهای مختلفی دارند؛ ویلای کلاسیک، ویلای مدرن، ویلای دو طبقه، ویلای مثلثی و بسیاری دیگر. به دلیل آزادی عمل و طرحهای بیشماری که میتوان برای ساخت ویلا در نظر گرفت، هزینه ساخت ویلا هم با توجه به بزرگی و پیچیدگی پروژه به طبع متفاوت خواهد بود. بنابراین برآورد هزینه ساخت ویلا توسط یک متخصص باید انجام شود.
هزینههای شاخص ساخت ویلا
زمانی که قصد ساخت ویلای رویایی خود را دارید، مهمترین مسئله برای شما میزان هزینهها است و این که آیا از پس آن برخواهید آمد یا خیر. در چنین شرایطی مشاوره با یک تیم حرفهای و با تجربه جهت برآورد هزینه میتواند بسیار کارساز باشد و نگرانیهای شما را کم کند.
همکاری با شرکتی که هم طراحی و هم ساخت ویلا را انجام میدهد باعث میشود هزینه ساخت ویلا برایتان کمتر شود. قبل از شروع فرایند ساخت ویلا، طی جلساتی کارفرما و سازنده در مورد تمام مراحل کار و جزئیات صحبت خواهند کرد. تمام موارد لازم بررسی خواهند شد تا با نهایت دقت ساخت ویلا شروع شود. بنابراین کار عاقلانهای است که ساخت ویلای خود را به یک تیم حرفهای بسپارید و خود نیز بر تمامی مراحل کار نظارت داشته باشید.
تا اینجا توضیحی کلی در مورد هزینه ساخت ویلا دادیم، حال برای درک بهتر این موضوع، جزئیات هزینه ساخت ویلا را نیز بررسی خواهیم کرد:
هزینه خرید زمین برای ساخت ویلا
در صورتی که از قبل زمینی برای ساخت ویلا نداشته باشید، ابتدا باید برای خرید زمین اقدام کنید. هزینه خرید زمین برای ساخت ویلا با توجه به شرایط اقتصادی و موقعیت مکانی زمین بسیار متفاوت است و نمیتوان قیمت دقیقی برای آن تعیین کرد. از آن جا اکثر ویلاسازیها در شمال کشور انجام میشود و تقاضای زیادی برای ساخت انواع ویلا در شمال وجود دارد، به طبع هزینه خرید زمین و در نتیجه ساخت ویلا در شمال بیشتر خواهد شد.
هزینه جواز ساخت ویلا
هزینه پروانه یا جواز ساخت ویلا بر اساس تعدادی از عوامل متغیر است و میتواند به طور قابل توجهی به هزینه کلی یک پروژه اضافه کند. پروانه یا جواز ساخت در واقع تمام اطلاعات سازه شما میباشد. این اطلاعات شامل مشخصات مهندسین، مشخصات سازه، تجهیزات و غیره میباشد. فرمول کلی هزینه جواز ساخت به شکل زیر است:
{قیمت منطقهای*(تعداد پارکینگ تأمینشده*۲۰)}-ضریب*(مساحت ناخالص زیربنا)= هزینه جواز ساخت یک ساختمان مسکونی یک طبقه
ضریب | سطح زیر بنا |
۵% | تا ۶۰ متر مربع |
۱۰% | تا ۱۰۰متر مربع |
۱۸% | تا ۱۵۰متر مربع |
۳۰% | تا ۲۰۰ متر مربع |
۴۵% | تا ۳۰۰ متر مربع |
۶۵% | تا ۴۰۰ متر مربع |
۹۰% | تا ۵۰۰ متر مربع |
۱۲۰% | تا ۶۰۰ متر مربع به بالا |
هزینه مصالح برای ساخت ویلا
در چند سال گذشته، هزینه مصالح برای ساخت ویلا به ویژه با مواد وارداتی مانند چوب، فولاد و آلومینیوم افزایش یافته است. اینها همه مواد کلیدی هستند که برای ساخت ویلا استفاده میشوند، اما نگران نباشید. اگر با یک پیمانکار معتبر مانند CHS-STRUCTURE کار میکنید، ما از طریق ارتباطات گستردهای که داریم با تهیه کنندگان مصالح ساختمانی میتوانیم از تخفیفهای عمده خود استفاده کنیم تا کمترین قیمت ممکن را برای تهیه بهترین مصالح جهت ساخت ویلا به شما ارائه دهیم و در نهایت هزینه ساخت ویلا برای شما کمتر شود.
موارد زیر شامل اصلیترین مصالح مورد نیاز برای ساخت ویلا میشوند:
- بتن
- الوار برای قاب بندی
- مصالح مورد نیاز سقف
- مصالح برای نماکاری
- عایق بندی
- دیوار خشک (درای وال)
- مصالح مورد نیاز برای کف سازی
هزینه طراحی داخلی ویلا
از دیگر موارد مهم در هزینه ساخت ویلا، محاسبه هزینه طراحی داخلی است. بسته به نوع طراحی و متریالی که به کار برده میشود بسیار متفاوت است. برخی از شرکتها نرخ ثابتی برای آن در نظر میگیرند و برخی دیگر با توجه به بزرگی پروژه و میزان زمانی که برای آن اختصاص داده میشود قیمت نهایی را تعیین میکنند.
دستمزد نیروی انسانی
دستمزد نیروی انسانی نیز از دیگر عوامل موثر در هزینه ساخت ویلا میباشد. بسته به بزرگ بودن و کوچک بودن پروژه، سختی کار و اینکه ساخت ویلا چقدر زمان بر است میتواند متفاوت باشد.
بزرگی پروژه
با توجه به میزان فضایی که در اختیار دارید میتوانید ویلای خود را بسازید و محدودیتی در این زمینه ندارید. معمولاً ویلاها بین 100 تا 200 متر مربع هستند. البته هزینه ساخت ویلا جدای از هزینههای دیگر مانند محوطه سازی است.
هزینه ساخت ویلا بر اساس نوع ویلا
جدای از این که ویلاها انواع مختلفی دارند، به سه روش مختلف میتوان ویلاها را ساخت:
- ویلای نیمه مستقل
- ویلای مستقل
- ویلای چسبیده (تاون هاوس یا ردیفی)
هزینههای ساخت هر سه مشابه است، فقط در جزئیات کمی تفاوت دارند. در ادامه به تعریف هر یک از این ویلاها و هزینه ساخت آنها میپردازیم:
هزینه ساخت ویلای نیمه مستقل
ویلای نیمه مستقل از دو قسمت تشکیل شده است که با هم دیوار مشترک دارند و شما میتوانید مالک یکی از واحدهای آن باشید. ویلای دوبلکس را میتوان در این طبقه بندی قرار داد. جواز ساخت و فروش این نوع ویلاها آسانتر است.
هزینه ساخت ویلای چسبیده بهم یا تاونهاوس (ویلای ردیفی)
ویلاهای چسبیده بهم یا تاون هاوس شبیه به خانههای شهری هستند و ممکن است 4 تا 6 دیوار مشترک داشته باشند. این نوع ویلاها معمولاً یک طبقه هستند و در مناطقی نظیر کنار دریا یا مناطق توریستی جهت اجاره دادن ساخته میشوند. به دلیل ساخت آسانتر این نوع ویلاها، هزینه کمتری را میطلبند.
هزینه ساخت ویلای مستقل
از نمونه ویلاهای مستقل میتوان ویلای مثلثی را نام برد که طراحی بسیار جذابی دارد و هزینه ساخت آن هم مقرون به صرفه است. بسته به محل ساخت و بزرگی پروژه هزینه ساخت میتواند متفاوت باشد.
تفکیک هزینه ساخت ویلا
هزینه ساخت ویلا با توجه به منطقه و مصالحی که انتخاب می کنید متفاوت است. این امکان وجود دارد که یک تفکیک کلی از هزینهها بدست آورید که میتواند به شما دید کلی از قیمت نهایی ساخت ویلا را بدهد:
- دستمزد معمار (10-15 درصد)
- دستمزد مهندسین سازه (10-15 درصد)
- دستمزد پیمانکار (25 درصد)
- ساخت فونداسیون (10 درصد)
- مصالح کف (10 درصد)
- دیوارها و عناصر بیرونی (6-12 درصد)
- سقف (10 درصد)
- در و پنجره (5 درصد)
- فینیشینگ داخلی (6-10 درصد)
- کف سازی (3-5 درصد)
- حمام (4 درصد)
- آشپزخانه (8 درصد)
- اتصالات برق (10 درصد)
- لوله کشی (12 درصد)
هزینههای جانبی ساخت ویلا برای ارتقا و بهبود سازه
میتوان با ساخت استخر، باغ و دیگر عناصر زیبایی و کارآیی ویلا را بیشتر کرد.
محوطه سازی ویلا
محوطه سازی ویلا از بخشهای مهم ساخت ویلا میباشد. محوطه سازی حرفهای، ساخت باغ و نورپردازی زیبا در حیاط زیبایی سازه را دو چندان میکند، که هزینه این مورد هم به موارد زیادی بستگی دارد.
استخر
اکثر ویلاهای مدرن دارای استخر هستند. بسیاری از افراد میخواهند در کنار ویلای خود یک استخر هم داشته باشند برای تفریح!
پارکینگ
اکثر ویلاها پارکینگ ندارند، اما میتوانید برای بالا بردن امنیت درخواست ساخت آن را بدهید.
دیگر هزینههای ساخت ویلا
- ممکن است حین انجام کار با چالشهای زیادی مواجه شوید که هزینه ساخت ویلا را بالا ببرد. حتماً قبل از شروع به ساخت با مهندسین و طراحان صحبت کنید تا تمام مراحل کار را توضیح دهند.
- زمانی که ساخت ویلا به پایان برسد، باید برای دکوراسیون داخلی نیز هزینهای در نظر بگیرید.
- ممکن است به یک مسیر ماشین رو نیز نیاز داشته باشید.
- هزینههای تمیزکاری که معمولاً در هزینه ساخت ویلا لحاظ شده است.
سخن پایانی در مورد هزینه ساخت ویلا
اگر به فکر داشتن مکانی آرام و دلنشین برای دوری از شلوغیهای روزمره و استرس هستید، ویلا گزینهای عالی برای شماست. ویلاها معمولاًً در خارج از شهر ساخته میشوند، که از این جهت باعث آرامش بیشتر ساکنین میشود. اکثر ویلاها در شمال کشور ساخته میشوند و با توجه به منطقه، شرایط اقتصادی، مصالح، دستمزد و سایر هزینهها، هزینه ساخت ویلا بسیار متغیر است. با توجه به نوسانات ارزی و شرایط اقتصادی ناپایدار نمیتوان برآورد دقیقی از هزینه ساخت ویلا داشت. در صورتی که در این زمینه نیاز به مشاوره دارید میتوانید با تیم chs-structure تماس گرفته و تمامی سوالات خود را بپرسید.