ویلا دو طبقه | طراحی، مزایا، معایب و هزینه ساخت ویلا دوبلکس

ویلا دو طبقه
فهرست عناوین

ویلا دو طبقه یا ویلا دوبلکس همانطور که از نامش پیداست نوعی ویلا است که شامل دو طبقه می‌باشد و طبقات از طریق پله به یکدیگر متصل خواهند شد. طراحی ویلا دو طبقه می‌تواند به این شکل باشد که طبقات کنار یکدیگر باشند (مانند خانه‌های شهری) یا روی هم قرار بگیرند. اما ویلا دو طبقه یا دوبلکس بیشتر به شکلی شناخته شده است که طبقات روی هم قرار دارند. در سال‌های اخیر طرح‌های مختلفی برای ویلای دوبلکس ارائه شده است. هدف ما در این مقاله آشنا کردن شما با ویلا دو طبقه (دوبلکس)، طراحی و ساخت آن می‌باشد.

ویلا دو طبقه یا دوبلکس چیست؟

ویلا دو طبقه یا دوبلکس

ویلا دو طبقه یا دوبلکس نوعی ویلا است که طبقات آن روی هم قرار می‌گیرند. البته نوع دیگری از آن نیز وجود دارد که در آن طبقات کنار یکدیگر هستند؛ که این نوع رایج نیست. ویلاهای دوبلکس همانند سایر ویلاها شامل آشپزخانه، فضای نشیمن، اتاق خواب‌ها و دیگر فضاهای اشتراکی می‌شود. طبقات ویلای دو طبقه از طریق پله به یکدیگر متصل می‌شوند.

انواع ویلا دو طبقه

طراحی ویلا دو طبقه یا دوبلکس با توجه به شرایط محیط و جغرافیا متفاوت خواهد بود. در ادامه انواع ویلاهای دوبلکس را معرفی خواهیم کرد.

ویلا دو طبقه بر روی طبقه همکف

ویلا دو طبقه بر روی طبقه همکف

در این نوع ویلای دو طبقه، ویلا بر روی طبقه همکف ساخته می‌شود. رو به روی طبقه همکف محوطه ویلا و باغ قرار دارد. آشپزخانه و اتاق نشیمن نیز در طبقه بالا قرار دارند. این نوع ویلا بیشتر مطلوب کسانی است که خواستار یک فضای باز مانند باغ هستند تا بتوانند حیوانات خانگی خود را نگهداری کنند.

ویلا دو طبقه استاندارد

ویلا دو طبقه استاندارد

این نوع ویلای دو طبقه رایج ترین و در عین حال ساده ترین نوع ویلای دوبلکس است. طراحی این ویلای دو طبقه عموماً به این شکل است که در طبقه همکف آشپزخانه و نشیمن قرار دارد و طبقه بالا شامل اتاق خواب‌ها می‌شود.

ویلا دو طبقه با ارتفاع کم

ویلا دو طبقه با ارتفاع کم

این نوع ویلای دوبلکس نسبت به سایر ویلاهای دو طبقه کوچکتر است. این نوع ویلا دو طبقه یک ویلای مدرن است که تراس بزرگی در طبقه فوقانی دارد. ساخت این نوع ویلای دو طبقه پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و معماران باید طراحی را به شکلی انجام دهند که بتوان نهایت استفاده را از فضای خانه برد.

طراحی ویلا دو طبقه یا دوبلکس به چه شکل است؟

سوال بسیاری از افراد این است که چه نوع طراحی برای ویلا دو طبقه مناسب است و می‌تواند در عین زیبایی تمام نیازهایشان را برطرف سازد. معمولاً طراحان برای طراحی ویلا دوبلکس از ترکیب ویلای مدرن با کلاسیک استفاده می‌کنند. بیشتر مردم این تصور را دارند که برای طراحی و ساخت ویلای دو طبقه نیاز به زمین بزرگی است. در حالی که در حتی در زمین‌های کوچک و فضاهای محدود نیز می‌توان یک ویلای دو طبقه شیک ساخت.

اصول پایه‌ای طراحی ویلا دو طبقه

اولین مسئله‌ای که باید در طراحی ویلای دو طبقه یا دوبلکس بررسی کرد، نوع کاربری ویلا است. پس از مشخص شدن نوع کاربری ویلا، با توجه به بودجه کارفرما و میزان فضای مورد نیاز، طراحی شروع خواهد شد. در طراحی ویلا دو طبقه نکات مهم و ظریفی وجود دارد که می‌تواند زیبایی و جذابیت کار را دو چندان کند و حس خوشایندی به کاربر القا کند. از مهمترین اصول طراحی ویلای دو طبقه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توجه به اندازه‌ها و ابعاد
  • توجه به زیبایی در عین سادگی
  • پایبندی به طراحی در یک مسیر مشخص و درست
  • استفاده از دیوارهای شیشه‌ای
  • قرار دادن پله در بهترین فضای ممکن
  • قرار دادن سایه بان در قسمت‎های شمالی و جنوبی ویلا
  • انتخاب ارتفاع مناسب برای پشت بام

3 فاکتوری که قبل از طراحی ویلا دو طبقه باید مد نظر داشت

طراحی ویلا دو طبقه

اولین قدم برای طراحی و ساخت ویلا دو طبقه شناخت نیازهای خود و مشورت با یک تیم حرفه‌ای جهت بهره‌گیری از تجربیات و دانش روز است. کارفرما طرح‌های پیشنهادی خود را ارائه می‌دهد و تیم طراحی نیز با توجه به شرایط موجود و امکانات بهترین طرح ممکن را پیشنهاد خواهد داد. موارد زیادی وجود دارند که باید در طراحی ویلا دو طبقه در نظر گرفت و نباید طراحی را فقط با توجه به بودجه و سلیقه انجام داد.

وقتی صحبت از طراحی ویلای دوبلکس می‌شود، اصول طراحی خاصی وجود دارد که باید رعایت شوند. این دستورالعمل‌ها کمک می‌کنند تا اطمینان حاصل شود که ویژگی‌های زیبایی شناختی، عملکردی و ساختاری ویلاهای دوبلکس برای تکمیل یا بهبود محیط اطراف مناسب هستند. در ادامه به 3 شاخصه‌ی اصلی طراحی ویلا اشاره خواهیم کرد:

بافت محله

در طراحی ویلا دو طبقه، بافت محله، تراکم جمعیت، نوع خانه‌ها و همچنین ویژگی محله در نظر گرفته می‌شود. برای اینکه ویلای دوبلکس شما هماهنگ با محیط اطراف خود طراحی و ساخته شود، باید شرایط خاصی رعایت شود:

  • مکان ساخت و نمای کلی ویلا باید منعکس کننده‌ی سازه‌های اطراف باشد.
  • کیفیت طراحی و مصالحی که استفاده می‌شود با ساختمان‌های اطراف هماهنگ باشد.
  • جهت تمایز و جلوگیری از یکنواختی با ویلاهای اطراف باید تغییراتی در طراحی نما، محوطه سازی و رنگ سازه اعمال کرد.
  • بسته به مکان ساخت می‌توان با خلاقیت ویژگی‌های خاصی را به سازه اضافه کرد که این امر هنر طراح را می‌طلبد.

فرم و عناصر ویلا

فرم و شکل اصلی ویلا با توجه به قوانین ساخت منطقه تعیین می‌شود. موارد زیر را نیز باید در نظر داشت:

  • سقف: در مورد طراحی سقف باید این نکته را مد نظر داشت که سقف باید مطابق با معماری منطقه و نوع آب و هوا باشد.
  • پنجره سقفی و شیروانی: عناصری بسیار مهم در طراحی ویلا دو طبقه هستند که می‌توانند ظاهر خشک و ساده‌ی ویلا را زیبا کنند.
  • روکش دیوار خارجی: استفاده از متریال و رنگ‌های متنوع در جذابیت و زیبایی نمای ویلا نقش موثری دارد.
  • درها و پنجره‌ها: محل قرارگیری درها و پنجره‌ها به موقعیت ویلا بستگی دارد. پنجره‌ها باید به شکلی طراحی شوند که تمایز میان طبقات را نشان دهند.
  • ورودی: توصیه می‌شود عرض ورودی ویلا حداقل ممکن باشد تا فضای زیادی را از محوطه ویلا اشغال نکند.
  • پارکینگ: اندازه و ابعاد درهای پارکینگ باید متناسب باشد و نسبت به ابعاد ویلا بزرگتر نباشد و همچنین از کیفیت و استاندارد بالایی برخوردار باشند.

محوطه سازی

محوطه سازی ویلا

محوطه سازی از مهمترین مراحل ساخت یک ویلا می‌باشد که زیبایی خاصی به سازه می‌بخشد. محوطه سازی برای یک سازه همانند پخش موسیقی در یک رستوران است! یک فضای باز و دلنشین، ظاهر خشک و مصنوعی ویلا را به یک سازه‌ی همه‌چی تمام تبدیل خواهد کرد. همچنین این نکته را باید در نظر داشت که نباید قسمت‌های شمالی و جنوبی ویلا محوطه یکسانی داشته باشند.

محوطه ویلا می‌تواند به عنوان یک پوشش جهت در دید نبودن پارکینگ هم عمل کند. پس اهمیت محوطه سازی بر کسی پوشیده نیست و اگر تا به امروز طراحی محوطه را جدی نمی‌گرفتید بهتر است بیشتر درباره‌ی آن فکر کنید.

دیگر عامل‌های مهم در طراحی ویلای دوبلکس

در ادامه به چند عامل مهم دیگر در طراحی ویلا دو طبقه اشاره خواهیم کرد:

  • اندازه و شکل زمین
  • آب و هوای منطقه
  • زیبایی شناسی
  • میزان بودجه
  • میزان فضای لازم برای هر اتاق: برای اطمینان از کاربردی و راحت بودن سازه.
  • حفظ حریم خصوصی
  • طریقه اتصال طبقات به یکدیگر
  • انتخاب نوع طراحی: کلاسیک یا مدرن
  • نوع مصالح مورد استفاده
  • در نهایت میزان نوری که می‌توان به خانه وارد کرد که می‌تواند تاثیر شگرفی در ظاهر کلی و حسی که به کاربر می‌دهد داشته باشد.

عوامل زیادی در طراحی ویلا دو طبقه هستند که باید به آن‌ها توجه کرد تا در نهایت بتوان یک خانه با تمام امکانات لازم در نهایت زیبایی داشته باشیم.

مزایای ویلا دو طبقه یا دوبلکس چیست؟

مزایای ویلا دو طبقه یا دوبلکس

ویلاهای دوبلکس مزایایی همچون حفظ حریم خصوصی، مقرون به صرفه بودن و تطبیق پذیری با هر سلیقه‌ای را دارند. در ادامه مزایای ویلا دو طبقه را شرح خواهیم داد:

  • حفظ حریم خصوصی: ویلای دو طبقه خانه‌ای ایده‌آل برای خانواده‌هایی است که به حفظ حریم خصوصی اهمیت زیادی می‌دهند و می‌خواهد یک زندگی آرام را کنار هم زیر یک سقف تجربه کنند.
  • مقرون به صرفه: شاید به نظر برسد هزینه ساخت ویلای دوبلکس بالا باشد، اما در مقایسه با دیگر سازه‌ها و آپارتمان‌ها به مراتب هزینه کمتری را می‌طلبد. برای مدیریت هزینه‌های خود با یک تیم حرفه‌ای مشورت کنید.
  • سازگاری: هر یک از طبقات ویلا دوبلکس می‌توانند نقش یک واحد آپارتمان کامل را داشته باشند. در نتیجه در یک ویلای دو طبقه، دو خانواده به راحتی می‌توانند زندگی کنند.
  • منبع درآمد: بسیاری از مردم تنها از یک طبقه‌ی ویلا دوبلکس استفاده می‌کنند. در نتیجه می‌توان با اجاره دادن طبقه‌ی دیگر، از آن به عنوان یک منبع درآمد استفاده کرد.
  • داشتن فضای اضافی برای دفتر کار: اگر می‌خواهید یک دفتر کار اختصاصی در ویلا دو طبقه خود داشته باشید، این امر کاملاً برای شما میسر است. می‌توانید یک اتاق را در یکی از طبقات مختص کار طراحی کنید.

 معایب ویلا دو طبقه

ویلای دو طبقه می‌‎تواند معایبی هم داشته باشد:

  1. از آنجا که ویلای دوبلکس دیوار مشترک زیادی دارد می‌تواند برای خانه‌هایی که دو خانواده در آن زندگی می‌کنند یا تعداد افراد زیاد است اذیت کننده باشد.
  2. اگر اتصال طبقات از طریق راه پله داخلی باشد، مناسب اجاره دادن نیست. در صورتی که قصد اجاره دادن یکی از طبقات را دارید باید یک ورودی مجزا برای هر طبقه داشته باشید.
  3. پیدا کردن زمین در مناطق شهری برای ساخت ویلا دو طبقه ممکن است کمی دشوار باشد. اگر چنین موقعیتی پیدا کردید بهتر است هر چه سریع‌تر برای ساخت ویلای دوبلکس اقدام کنید! چراکه زمین‌های مناسب برای ساخت ویلا دو طبقه اکثراً در مناطق کم جمعیت و خارج شهر هستند.
  4. نگهداری و حفاظت از ویلای دو طبقه مهم است و تنهایی از پس آن برنخواهید آمد. جهت نگهداری از باغ و محوطه ویلا به یک باغبان احتیاج خواهید داشت.

هزینه ساخت ویلا دو طبقه

ویلای دو طبقه در واقع یک خانه با دو واحد مجزا است و نیاز به استراتژی دقیقی برای طراحی و ساخت دارد. طراحی ویلا دو طبقه پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و برآورد هزینه دقیق آن به عوامل زیادی من جمله: مساحت زمین، مقدار و نوع مصالح مورد نیاز، میزان سختی کار و … دارد. اما عموماً هزینه ساخت ویلا دو طبقه نسبت به خانه‌های معمولی کمی بیشتر خواهد بود.

برای طراحی و ساخت ویلا از یک تیم حرفه‌ای و با تجربه کمک بگیرید

ویلا دو طبقه می‌تواند خانه رویایی شما باشد و مکانی عالی برای سپری کردن اوقات خوش با دوستان و خانواده شود. می‌توانید از آن به عنوان یک منبع درآمد خوب استفاده کنید. اگر قصد ساخت یک ویلای دوبلکس را دارید حتماً با یک تیم حرفه‌ای و با تجربه این پروسه را آغاز کنید تا هم در زمان خود صرفه جویی کنید، هم نتیجه‌ای را که می‌خواستید بگیرید؛ چراکه این کار امری زمان بر و چالش برانگیز خواهد بود.

اگر در مورد طراحی و ساخت ویلا دو طبقه سوال یا ابهامی دارید، لطفا با تیم Chs-structure در تماس باشید. ما تمام راهنمایی‌های لازم را به شما خواهیم کرد و قدم به قدم در این مسیر همراه شما خواهیم بود.

خدمات

پیمایش به بالا