دیوار فراپانل یا دیوار صنعتی فراپانل میتواند یک انتخاب بسیار عالی باشد که در ساخت ویلا و انواع خانه به کار رود. این دیوارها به دلیل وزن بسیار پایین و نصب بسیار آسان مورد توجه بسیاری قرار گرفته اند.
مزایا و ویژگیهای دیوار فراپانل
از مزایای دیوار فراپانل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سبک بودن
اولین ویژگی بارز دیوارهای فراپانل سبک بودن این دیوارها است. وزن این دیوار به حدی پایین است که برای مثال، یک انسان بالغ میتواند یک دیوار فراپانل به ارتفاع ۳ متر را به راحتی بلند کرده و جابجا کند.
ممکن است این مسئله در چشم یک انسان معمولی اهمیت چندانی نداشته باشد اما در حقیقت و در یک نگاه تخصصی و علمی چنین نیست.
برای مثال، در طراحی سازه، مهندسین و متخصصین برای هر متر مربع دیوار چیزی در حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم بار در نظر میگیرند.
این در حالی است که دیوارهای فراپانل حتی پس از عملآوری به وسیله مشهای مخصوص خود در نهایت متر مربعی ۴۵ تا ۵۰ کیلوگرم بار ایجاد میکنند.
این کاهش وزن باعث میشود تا مهندسین وزن ستونها و تیرآهنهای سازه را کمتر در نظر بگیرند و به طور کلی بهینهسازی در مصرف مصالح داشته باشند.
بینیاز به وال پست
ویژگی دیگر این دیوارهای فراپانل بینیازی آنها برای ایجاد وال پست است.
همانطور که میدانید طبق پیوست ششم آئیننامهی ۲۸۰۰ برای جداسازی دیوارها از اسکلت پروژه معمولا از وال پست استفاده میشود. همچنین، برای ایجاد وال پست، مخصوصا در پروژههای با ابعاد متوسط و بزرگ، زمان و هزینهی زیادی نیز مصرف میشود.
این در حالی است که در تمام ایران تنها دیواری که میتواند بدون وال پست در ساخت ویلا یا خانه استفاده شود دیوار فراپانل است. در واقع، این دیوارها خود به همراه وال پست میباشند و در نتیجه بهکارگیری از آن در ساخت تمامی الزامات پیوست ششم آئیننامهی مذکور را به طور خودکار رعایت میکند.
سرعت اجرا (نصب سریع)
ویژگی بسیار عالی دیگر این دیوارها سرعت اجرای این دیوارها است.
برای مثال، در پروژهی ویلای تریپلکس دهکده فردیس کرج، که از این دیوارها استفاده شده است زمان نصب این دیوارها چیزی حدود ۳ الی ۴ روز بوده است.
این در حالی است که اگر به جای این دیوارها از دیوارهای سنتی استفاده میشد فرآیند دیوار کشی حداقل به ۲ ماه زمان نیاز میداشت.
عایق صدا و حرارت
از دیگر ویژگیهای این دیوارها عایق بودن این دیوارها نسبت به صدا (صوت) و حرارت است.
از دید مقایسهای، دیوارهای فراپانل به اندازه ۱۰ بلوک سیمانی، توانایی عایق بودن نسبت به صدا و حرارت را دارا میباشد.
این ویژگی فوقالعاده باعث میشود تا سازندگان این دیوارها تضمین میکنند که میزان انرژی صرفهجویی شده حاصل از این دیوارها پس از ۷ سال به طور کامل با هزنیهی استفاده از این دیوارها برابری خواهد کرد.
بینیاز به شاسیکشی برای اتصال به در و پنجره
در این دیوارها به دلیل استفاده از استات که به دیوارها متصل میشود دیگر نیازی به شاسیکشی برای اتصال به در و پنجره وجود نخواهد داشت.
در واقع، استاتها نقش شاسیکشی را در اتصال به در و پنجره بازی میکند. این خود باعث میشود تا هزینهی نهایی ساخت ویلا کمتر شده و بهینه شود.
نصب دیوار فراپانل
نصب دیوارهای فراپانل به وسیلهی متخصصین این حوزه باید صورت پذیرد. با این حال، شرح نصب این دیوارها میتواند به درک بهتر از کارکرد آن منجر شود.
در مرحلهی اول، با توجه به نقشهی معماری سازه، رانرهایی در کف، سقف و یک سمت از دیوار قرار میگیرند. رانرهای ستونها برش داده میشوند و در فواصل ۶۰ سانتیمتری از هم قرار میگیرند.
برای اتصال این رانرها به ستونهای بتنی از تفنگهای میخکوب استفاده میشود. پس از اتصال رانرها محل دقیق نصب دیوارهای فراپانل مشخص خواهند شد.
در مرحلهی دوم، دیوارها که در هنگام سفارش به اندازه ارتفاع دلخواه درآمدهاند، در محل رانرها نصب میشوند.
همانطور که در ویدئو نیز مشاهده میکنید، دیوار اول، از سمتی که دارای یونولیت میباشد در رانر ستون قرار میگیرد. سپس دیوار دوم به وسیلهی رانر کف و سقف و همچنین رانر متصل به دیوار اول، به دیوار اول متصل شده و فرایند نصب با همین توالی صورت میپذیرد.
لازم به ذکر است که هر دیوار به وسیلهی پیچ و سرمته به رانرهای سقف و کف متصل میشوند.