ساخت استخر در ویلا

طراحی و ساخت استخر در ویلا
فهرست عناوین

اصولا ویلاها در ایران برای این ساخته می‌شوند که بتوانند محلی برای استراحت و تفریح بلند مدت برای ما به حساب بیایند. این مسئله باعث اهمیت یافتن طراحی و ساخت استخر در ویلا شود. باید توجه داشت که ساخت استخر اصلا موضوعی ساده نیست و باید حتما به دست متخصصین با تجربه سپرده شود.

دلیل این امر این است که المان های مختلفی مربوط به خاک برداری، ایمنی استخر و اجرای استاندارد های لازم وجود دارند که حتما باید بدان ها توجه کافی نمود. از طرفی، اهمیت ساخت استخر ویلا خود طراحی استخر در ویلا یا خانه را حائز اهمیت می‌کند.

شکل و نقشه ساخت یک استخر که در طراحی آن صورت می‌گیرد می‌تواند در کاهش هزینه‌های شما تاثیر بسزایی داشته باشد.

📳 شما می‌توانید برای طراحی انواع استخر روباز و بسته در طرح های مختلف با گروه مهندسی سی اچ اس تماس بگیرید.

پیش از ساخت استخر ویلا چه باید کرد؟

طراحی و ساخت استخر ویلا

همانطور که می‌دانید پیش از ساخت استخر در ویلا باید نکاتی را در نظر گرفت. شاید مهم‌ترین آن این است که بدانید آیا اصلا امکان چنین کاری وجود دارد یا خیر. در واقع، چون ساخت استخر با خاکبرداری و گودبرداری آغاز می‌شود به ما این هشدار را می‌دهد که از آمادگی شرایط زمین برای ساخت یک استخر مطمئن شویم.

نکته‌ی دیگر تصمیم شما برای ساخت استخری روباز یا استخری سرپوشیده است. اگرچه این امر اختیاری است اما توجه به شریط جغرافیایی منطقه ویلایی خود در این خصوص عاملی بسیار تعیین کننده خواهد بود.

البته به طور کلی می‌توان گفت که استخر های رو باز برای محوطه های باغ ویلا ها بسیار ایده‌آل خواهند بود. و از طرفی استخر های سرپوشیده را معمولا می‌توان در داخل ساختمان ویلاها در نظر گرفت.

اصول طراحی استخر در ویلا

بر اساس علم طراحی ویلا، طراحی استخر ویلا در واقع زیر شاخه ای از طراحی محوطه ویلا در نظر گرفته می‌شود. همانطور که گفته شد، مانند دیگر طراحی ها، طراحی استخر نیز نیاز به معماری خاص خود و همچنین نقشه مورد نظر دارد.

طراحی معماری استخر ویلا

طراحی استخر ویلا

یکی از اولین المان هایی که در طراحی استخر یک ویلا در نظر گرفته می‌شود شکل هندسی استخر است. اگرچه این شکل می‌تواند امری دلبخواهی باشد اما توجه به فضای محوطه و همچنین محدودیت های دیگر اهمیت خاص خودش را دارد.

برای مثال، می‌توان استخر هایی با شکل گرد و بیضی طراحی کرد و همچنین استخر هایی با شکل متعارف مستطیلی. یکی از اشکال معروف برای ایجاد استخر شکل لوبیا مانند استخر است که گاهی از آن به عنوان شکلی چون کلیه (ارگانی از بدن انسان) نیز یاد می‌شود.

طراحی پلان استخر ویلا

طراحی پلان استخر در ویلا

در طراحی پلان ویلا، اگر شما مایل باشید که استخری نیز داشته باشید، طراحی نقشه‌ی آن نیز بسیار ضروری است. اهمیت این مسئله به علت ایجاد المان های ضروری و اضافی برای ساخت استخر شما است.

از المان های ضروری می توان به ایجاد خطوط تصفیه آب استخر و عوامل مربوط به آن اشاره کرد. شما ممکن است بخواهید برای استخر خود گریل قرار دهید یا از اسکیمر استخر استفاده کنید. از طرفی باید فیلتر استخر خود را نیز تعیین کنید. از انواع فیلتر استخر می‌توان به فیلتر های شنی، کارتریجی، و دیاتومه ای اشاره کرد.

نحوه چیدمان این المان های ضروری بسیار مهم است. اما المان‌های دیگری نیز وجود خواهند داشت که در طراحی نقشه استخر ویلا مورد توجه خواهند بود. برای مثال، وجود تخت برای استراحت و همچنین سایبان های چتری از دیگر مواردی است که شما می‌توانید آن را برای خود انتخاب کنید که اگرچه ضروری نیستند اما به احتمال زیاد در انتخاب شما جایی خواهند داشت.

مراحل ساخت استخر ویلا

پس از طراحی استخر ویلا که شامل پلان و سازه می‌شود عملا ساخت استخر در مرحله اجرا قرار می‌گیرد. در اجرا مراحل مختلفی وجود دارد که در ادامه به هر کدام اشاره خواهیم کرد.

حفاری و گودبرداری استخر

ساخت استخر ویلا

در ابتدا برای انجام این مرحله محوطه و محدوده استخر را با دقت کال نشانه گذاری می‌کنند. پس از آن اقدام به گودبرداری به وسیله بیل مکانیکی و یا سایر ماشین آلات سنگین خواهند کرد.

با توجه به ابعاد و میزان به دست آمده در طراحی ها پیمانکار مرحله حفاری را به طور کامل انجام می‌دهد. بسیار مهم است که در همین مرحله تمام حفاری های لازم از جمله گودبرداری های اضافی برای تجهیزات توکار نیز در صورت لزوم انجام شوند. این مرحله یکی از مهم‌ترین مراحل ساخت استخر ویلای شما خواهد بود چرا که اگر به درستی انجام نشود در ادامه مشکلات فراوانی را به دنبال خواهد داشت.

⚠️ بسیار مهم است که منطقه حفاری عاری از هر گونه زهکشی، کابل برق یا لوله کشی آب و گاز باشد.

زیرسازی کف

ساخت استخر در ویلا

کف سازی یا زیرسازی کف استخر مرحله ای است که بلافاصله بعد از گودبرداری انجام می‌شود. در این مرحله خاک در کف استخر باید مسطح شود که به این عملیات تسطیح خاک می‌گویند. البته در استخر های مدرن تر با شکل هندسی خاص تر ممکن است کف استخر کاملا صاف و یکنواخت نبوده و دارای منحنی های خاصی باشد. اما به طور عمومی استخر ها دارای کف صاف و یکنواختی هستند.

در این عملیات سستی خاک در هر نقطه از کف استخر در نظر گرفته می‌شود که با خاک مناسب تعویض شده و فشرده و مناسب گردد. برای تراکم سازی نقاط سست از خاک طبیعی و یا شن های با دانه هایی به قطر ۱۲ تا ۴۰ میلی‌متر استفاده می‌شود. همچنین، انتظار داشته باشید که در این مرحله غلتک ها یا ابزارآلاتی مشابه برای تراکم سازی به کار روند.

اگر استخر شما دارای شیبب باشد، در این مرحله نیز این شیب در نظر گرفته و بر اساس آن عمل تسطیح خاک صورت می‌گیرد. البته برای استخر های کوچک نیز می‌توانید استخری کاملا مسطح را در نظر بگیرید هرچند استفاده از پله نیز برای کاهش یا افزایش شیب امکان دارد.

در قسمت آخر از این مرحله یک لایه بتن ۵ سانتی متری تمام کف استخر را می‌پوشاند.

آرماتوربندی استخر

ساخت استخر در ویلا

پس از زیر سازی و کف سازی در ساخت استخر ویلا، آرماتور بندی استخر را باید شروع کرد. در این مرحله به وسیله میلگرد های فولادی یک شبکه مش را در کف و دیواره استخر (اصطلاحا کاسه استخر) ایجاد کرده که برای استحکام بالای استخر انجام می‌شود.

اگرچه مرحله آرماتور بندی به نحوی جز مرحله کف سازی به شما می‌رود اما توجه به آن به دلیل استحکام بخشی به استخر بسیار مهم است. مخصوصا اینکه این مرحله بستری را برای مراحلی چون لوله کشی و سیم کشی آماده می‌کند.

لوله کشی

لوله کشی استخر در ویلا

شاید بتوان گفت که یکی از مهم‌ترین مراحل ساخت استخر ویلا لوله کشی می‌باشد. همانطور که می‌دانید ساخت یک استخر نه تنها یک مسئله‌ی تخصصی است بلکه یک مسئله‌ی چند-تخصصی است. یعنی برای انجام آن گروهی از متخصصین باید گرد هم آیند تا این کار را به سرانجام برسانند.

در این مرحله، پیمانکار شما نیاز به استخدام یک لوله کش متخصص استخر دارد تا برای نصب سیستم های گردش آب و تصفیه آب استخر اقدام کند. سیستم تصفیه آب استخر به هیچ عنوان سیستم ساده ای نیست و شامل مواردی چون نصب اسکیمر، شیر های ۲ طرفه و ۳ طرفه، فیلتر تصفیه، پمپ فیلتر تصفیه است. همچنین، نصب انواع لوام و تجهیزات کنترلی و دقیق برای اندازه گیری دما، میزان رطوبت، PH آب و دیگر خصوصیات مورد نیاز استخر باید نیز باید در این مرحله لحاظ شود.

سیم کشی

سیم کشی استخر

پس از لوله کشی استخر، مرحله سیم کشی استخر را باید انجام داد. در این مرحله، پیمانکار شما نیاز به یک متخصص برق مجرب در زمینه برق کشی سازه هایی همچون استخر دارد. سیستم های مختلفی در استخر نیاز به سیم کشی دارند که سیستم ورود آب، تخلیه، تصفیه آب، چراغ و روشنایی و دستگاه های مورد نیاز برخی از مثال های آن می‌باشند.

⚠️ یک تیم حرفه ای ساخت و ساز در این مرحله تمام استانداردهای نظام مهندسی را از قبیل استفاده از لوام و قطعات استاندارد، در نظر گرفتن ولتاژ مناسب برای محیطی چون استخر و همچنین بکار گیری فیوز های حساس مخصوص در نظر گرفته و به بهترین شکل رعایت می‌کند.

بتن ریزی

مراحل ساخت استخر در ویلا

مرحله بعدی در ساخت استخر بتنی و استخر وینیلی قالب بندی و بتن ریزی استخر، در قسمت دیواره و کف است. با نصب لوله کشی و لامپ های الکتریکی، پیمانکار ساخت استخر ویلا، از میکسر بتنی برای پوشاندن آرماتور ها تنظیم شده در امتداد فضای داخلی استخر استفاده می کنند. آنها بتن را مرتب و صاف می کنند در حالی که هنوز حالت پذیر است.

برای استخرهایی با عمق های مختلف، لازم است که بررسی کنید که زاویه شیب از یک انتها تا انتهای دیگر سازگار است. بتن ریزی استخر به دو روش قالبگیری و شات کریت یا بتن پاشی انجام می شود. در روش شاتکریت سازه بتنی به صورت یک تکه و بدون هیچ شکافی بین دیوار و کف ساخته می شود. در بتن ریزی با استفاده از قالبگیری، دیوارها و کف قالب بندی می شوند و بتن در قالبها ریخته می شود.

آب بندی استخر

آب بندی استخر

در این مرحله در استخرهای بتنی، آب بندی و عایق کاری استخر، توسط مواد آب بندی انجام می شود. یکی از بهترین روش های آن عایق کاری با فایبرگلاس، است که بصورت کامل نسبت به نفوذ و نشتی آب بند می شود. باید توجه داشت که این مرحله بسیار تخصصی است و باید توسط یک متخصص مجرب انجام شود در غیر این صورت کل پروژه به مشکل می خورد.

سرامیک کاری

سرامیک کاری استخر

در استخر های بتنی بعد از آب بندی و عایق کاری نوبت به سرامیک کاری و کاشی کاری استخر، می رسد. در این مرحله انتخاب کیفیت و ایمنی و زیبایی را مد نظر قرار دهید. کاشی های استخر از کاشی های معمولی متفاوت و گرانتر هستند. کاشی های استخر با لایه  ضخیم تر و بادوام تر در برابر فشار بالا، دمای خیلی گرم و سرد مقاوم هستند بنابراین طول عمر بالایی دارند.

اما گاهی اوقات در این مرحله به جای سرامیک کاری بعد از عایقکاری و آببندی استخر بعضی افراد ترجیح می دهند به جای سرامیک کاری با رنگ پوشش آخر استخر مورد نظرشان انجام شود که این رنگ حتما ضد آب است و مقاوم در تماس طولانی مدت با آب و مواد شیمیایی و گرما و سرما است.

هزینه ساخت استخر در ویلا

هزینه ساخت استخر در ویلا در خیلی از مواقع به متراژ و ابعاد استخر، نوع طراحی آن، تعداد سیستم های تصفیه بکار برده شده برای آن، کیفیت مصالح و انتخاب متریال برای تمامی مراحل طراحی و ساخت استخر بستگی دارد.

البته این مسئله جای نگرانی ندارد و شما می‌توانید با تماس با متخصصین گروه سی اچ اس تماس گرفته و با ارائه جزئیات مورد نیاز خود در باب هزینه ساخت استخر ویلا اطلاعات دقیق‌تری را دریافت کنید.

خدمات

پیمایش به بالا